“De benodigde tijd tussen het bespreken van het idee naar het indienen van een octrooi verloopt vrij snel”

Johannes Groen

Mondial Rides B.V.

Mondial werd opgericht in 1978 als een onderaannemer voor de amusementsindustrie.
Het indrukwekkende succesverhaal is echt versneld na Mondial heeft besloten om zijn strategie te veranderen. Vervolgens brachten zij de Mondial Giant Wheels, en later hun beroemde in eigen beheer ontworpen Flat And High Thrill Rides, op de markt.
Alle Mondial producten zijn altijd ontworpen en gebouwd om aan de hoogste kwaliteitsnormen te voldoen en volgens de DIN en TÜV specificaties.
Mondial is een van de specialisten en de belangrijkste spelers in de sterk concurrerende amusementsindustrie. In een korte tijd bracht Mondial een breed scala aan attrracties op de markt die kunnen worden gezien in veel van de prestigieuze themaparken en carnavals over de hele wereld. In 1989 lanceerde Mondial haar mobiele Giant Wheel MCS (Mondial Compact System), een innovatie die de tijd van het monteren en demonteren aanzienlijk verbeterde. Het nieuwste model van dit type MCS is een Giant Wheel die meer dan 50 meter hoog is met afgesloten gondels op 3 + 4 trailers.
Een ander succesverhaal was de toepasselijke naam Sky Flyer. Deze nieuwe rit veroorzaakte een grote kettingreactie in de industrie. Veel andere fabrikanten maakten hun eigen versies van deze attractie. Mondial heeft de volgende attracties gelanceerd: Tornado, Inferno, Swinger, Super Nova, Shake, Splash Over, Furioso, Diablo, Revolution, Capriolo, Jet Force, Roll Over, Ultra Max, Topscan, Hart Breaker, Mistral, Wind Seeker, Capriolo 10, Turbine en Sky Riser.
De Mondial Rides zijn innovatief,uniek en ontworpen volgens de hoogste standaard in kwaliteit en veiligheid.

Over Patent Forward kunnen wij kort zijn:
De benodigde tijd tussen het bespreken van het idee naar het indienen van een octrooi verloopt vrij snel, zodat we snel met de verkoop kunnen starten. Wij hebben goede ervaring met het meedenken op het gebied van werktuigbouwkundige zaken.
Bij een nieuw idee willen we regelmatig eerst een nieuwheidsonderzoek laten verrichten. Onze ervaring is dat dit binnen een week gereed is, waarna wij kunnen beslissen voor het nemen van
volgende stap.