“Preferred supplier voor het beschermen van ons intellectueel eigendom”

Bert Dommerholt (CEO) en Menno de Braak (CTO)

DOVIDEQ Medical B.V

Wij zijn Bert Dommerholt (CEO) en Menno de Braak (CTO) van DOVIDEQ Medical B.V.
In 2010 hebben we de ScopeControl ontwikkeld, een apparaat dat op eenvoudige wijze de kwaliteit van (starre) endoscopen meet en objectief beoordeelt of een endoscoop kan worden gebruikt in de OK.

Toen wij met onze uitvinding bij Patent Forward kwamen, hadden we onze uitvinding alleen op papier staan.
Patent Forward heeft hieruit de nieuwe en innovatieve kenmerken gedestilleerd en uitgewerkt in een octrooiaanvrage.
Patent Forward heeft de aanvrage met succes door alle verleningsprocedures geloodst en ervoor gezorgd dat de octrooien voor de ScopeControl zijn verleend in o.a. Europa en Amerika.
De ScopeControl is intussen een daverend succes. Steeds meer ziekenhuizen in binnen- en buitenland gebruiken de ScopeControl. Met de ScopeControl hebben wij de MKB Export Award 2013, Shell LiveWire Award 2013 en Young Technology Award 2012 gewonnen.
De octrooien op de ScopeControl hebben ons met name geholpen bij het vinden van investeerders voor de ScopeControl en zijn voor ons een essentieel instrument gebleken om de ScopeControl te beschermen tegen namaak.

Hoewel zij natuurlijk voor veel klanten met verschillende vakgebieden octrooien aanvragen, zijn wij zeer tevreden over de wijze waarop de octrooigemachtigden van Patent Forward zich ons vakgebied eigen hebben gemaakt.

Patent Forward is daarom voor ons de preferred supplier voor het beschermen van onze intellectuele eigendom.